maanantai 6. helmikuuta 2012

Maanantai - Lunedi



Kiire ja muu (lue: Elma) on pitänyt niin tiukasti otteessaan, etten ole ehtinyt riviäkään kirjoittaa pitkään aikaan... vaikka mieli olisi tehnyt. Muiden kuulumisia olen sentään aina jossakin välissä ehtinyt käydä lukaisemassa. Nyt tuli niin kova ikävä tänne, että päätin tarttua kynään... tai siis koneeseen.

Luvassa on vähän sekalaisia kuulumisia ja kuvia - niillä ei välttämättä ole minkäänlaista yhteyttä toisiinsa, mutta se oikeestaan sopiikin tähän meidän arkisettiin tällä hetkellä, kun täällä eletään nyt vähän tällaista italialaista arkea. You know, kun siis otetaan ihan lungisti, syödään vähän myöhempään, ripustellaan pyykkejä vähän sinne ja tänne (ettei Elma yltä hyppäämään niihin...) ja sitä rataa... sillai positiivisesti siis kuitenkin :D

Täällä siis jaksellaan ihan hyvin, töissä meinaa olla välillä vähän kiirettä... huomenna alkaa hiihtokoulu ja ensi viikon ystävänpäiväjuhlia valmistellaan kovaa vauhtia :) Kotona ei olekaan muuta kuin kiirettä: roskapussi on koko ajan täynnä, pyykkikori on koko ajan täynnä, matot on laitettu evakkoon odottamaan kuivempia aikoja, lattiarätti on jokapäiväinen ystäväni... Joo, tää keskitalvi kovine pakkasineen ei ole ehkä maailman optimaalisin aika ottaa pientä koiranpentua, mutta toisaalta... eihän sille mitään voi, että Elman ja meidän tiet kohtasivat internetin ihmeellisessä maailmassa. Loppu onkin historiaa :)

Maailmanmatkalainenkin kävi ihastelemaan uutta perheenjäsentä... rakkaus oli molemminpuolista... <3




Etämies jäi vähän liian kauaksi aikaa paikoilleen... sillä aikaa tohvelin päälle ehti petinsä tekemään eräs pieni... zzzzzzzz....




Syksyisiltä kädentaitomessuilta (täältä) löysin itsellekin pienet tuliaiset, joista on pitänyt napata jo pitkään kuvat tännekin. Valkoista pellavaa - messupuodin loihtimat ihanat kukkarotaulut.




Liikuttavat, vanhat, ruttuiset ja vähän reppanat... olivat mua siellä odottamassa. Muistuttavat jollain tavalla ehkä mua siitä, että rahapussi on aika ihana kapistus - ainakin silloin, kun se ei ole ihan tyhjä ja silloin, kun se on tallessa...
Ovat myös muistuttamassa mua siitä, että ihania asioita varten voi pussiin kerätä ja säästää - toisaalta myös siitä, että raha on vain rahaa... parhaat asiat elämässä ovat ilmaisia :D


Halit,

Ellis

PS. Mulla alkaa olla kevätfiilis. Tekee mieli alkaa tehdä kaikenlaisia listoja... to do-listoja. Kuten esim. Ennen kesää- lista. Siis mitä pitäisi tehdä ennen kesää kodille, kropalle, ...
Huolestuttavaa?
Niin minustakin :D

16 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen koiravauva teillä on!!! Ne on kyllä ihania ja välillä niin rasittavia tuossa iässä...lattialle ilmestyy lätäköitä ja kaikki asiat ovat niin ihmeellisiä että niistä saa irti vaikka minkälaisia riemukohtauksia ja hepuleita. Ja sitten kun tulee väsy, se tulee kuin nappia painamalla. Muistan kun meidän ajokoira Remu oli pentu, niin se ihan suorilta jaloin kesken kävelyn vaan nukahti olohuoneen lattialle. Nukkui 10 minuuttia ja taas jatkui hulvaton meno! :) Vaikka vähän samanlaista se tuntuu olevan noitten ihmisvauvojenkin kanssa! ;)

    Ja hei, ihanat taulut olet löytänyt, tosi kiva idea!
    Mukavaa touhuviikkoa sinne!

    H

    VastaaPoista
  2. Elma on ihana!

    Mutta arvaa mitä??? Nyt se alkoi - TAAS!!!!

    Eilen en sitten syönyt mitään makeaa, join ainoastaan Pepsi Maxia!!!

    On pakko yrittää saada ne talvikilot pois.

    Mukana??

    VastaaPoista
  3. Ihana, ihana Elma.♥

    Muistissa on hyvin vielä tuo matottomuus aika...vesivahinkojen takia...☺

    Tuo Italialainen meininki kuullostaa tosi hyvältä...jatkakaa vain sillä linjalla...siis ei kiirettä, mutta sitä rentoutta...☺

    VastaaPoista
  4. Voi että tuota Elmaa, se vie kenen tahansa sydämen! Minullakin on vielä tuoreessa muistissa pentuajat, vaikka niistä onkin vuosia aikaa. Huhhuh, aika rankkaa se oli! Mutta pois en vaihtaisi mistään hinnasta. :)

    Meillä myös kaikki kotityöt vähän niin ja näin, kun remonttia tehdään jo toista viikkoa. Välillä päivällistä (voiko ranskanperunoita kutsua päivälliseksi?) on ehditty syömään vasta puoli kymmenen jälkeen illalla, ja aamulla taas ennen viittä ylös töitä varten. Onneksi tällä viikolla olen vapaalla! No, uskon lopputuloksen olevan vaivan arvoinen, nukutaan sitten kaunissa kodissa kun sen aika on! :)

    Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
  5. Mukava lukea kuulumisia! Toivottavasti pakkanen pysyy loitolla, niin hiihtokouluilu onnistuu!
    Meillä podetaan koirakuumetta, mutta sitä ei päästetä valloilleen, ainakaan ennen ensi vuotta...tai ensi kesää..
    T

    VastaaPoista
  6. Kyllä koiratkin ovat suloisa ainakin pienenä ;)Ja minustakin italialainen arki kuulostaa hyvältä...

    VastaaPoista
  7. Maitolaiturin Kyllikit, Hanna: Eikö :D Mutta joo, sukat kastuu väh. kerran päivässä, kun tulee käveltyä johonkin pieneen miinaan (=lätäkköön), joka ei ole lähelläkään sanomalehteä, johon se åitäisi osua... mut en antaisi pois :)
    Huvittavaa katsoa, kun Elma saa mopsikohtuksen ja kiitää häntä suorana ympäri huushollia...
    Kivaa pakkasviikkoa sinne myös!!

    Päivi: Joo, tää lähtee kans mukaan!!! Muistat sitten vahtia, etten syö mitään sopimatonta!!
    Elma on ihana :D

    Irmastiina: :D Matottomuuteen alkaa tottua... mä alan epäillä, että Elma kuvittelee sanomalehtien olevan mattoja - niin taitavasti se kiertää ne ja pissii ohi... :)
    Ja meilla jatkuu italialaiset viikot :D

    Anna V. : Kyllä se on varsinainen sydämenvaltaaja... mutta kummasti sitä tosaan unohtaa noi pentuajan kommervenkit. En antais pois minäkään!
    Mukavaa eloa ja oloa teille sinne remonttirintamalle - kyllä se lopputulos palkitsee :D
    Aurinkoa ja kevätpilkistys sinunkin viikkoosi <3

    Maitolaiturin Kyllikit, Tiina: Jep, tänään päästiin sivakoimaan... huomiseksi lupasi taas kunnon pakkasta, joten taitaa tulla välipäivä.
    Koirakuume on vaarallista... lopulta se paranee vasta, kun kotona tassuttelee pieni karvakorva ja kaikki paikat on mullin mallin :D

    Marjukka: Niin on... ja tätä italialaista arkea meillä nyt riittää... :D

    VastaaPoista
  8. Rutistus Elmalle ja huoltojoukoille!

    Haluan kanssa kesäkuosiin! Olin jo hyvässä liikunnallisessa vireessä, mut sit tuli yskä, jonka tahtiin löysäilen jo kolmatta viikkoa -ei hyvä! Silti yhteiskuosituksessa mukana --- meinaatko, että ruisleipäkin tarttis taas jättää väliin?

    VastaaPoista
  9. Viipi: Jeeee, mukaan vaan :) Mäkin köhin vähän edelleenkin, mutta nyt pikkuhiljaa alkais ehkä helpottaa...
    Just äsken tappelin itseni kanssa siitä, otanko palan ruisleipää vai en. Olin jo pussinsuussa kiinni, kun tahdonvoima sanoi painavan sanansa - ja päästin irti :D
    Noh, töissä kun ruokailee lapsosten kanssa, on vähän pakko ottaa ja syödä kaikkea - ja sitäpaitsi mä rrrrrakastan koulun näkkileipää. Sitä menee väh. yks pala per päivä. Siitä en luovu. Eli yritän kotona olla tiukkaakin tiukempi (huom yritän... välillä aikas huonolla menestyksellä). Mut nyt kun taas tuli luvattua Päiville, eiköhän se tästä :)))

    VastaaPoista
  10. Voi mikä kuva tuo tossunpäällänukkuja:) Odotapas vaan kun saat ne matot takaisin niin koti näyttää kuin suuremmankin muutoksen kokeneelta! Olen tuon monesti huomannut jo muutaman päivän jälkeen, jo matot on siivouksen tai jonkun erityisen roskaisen ompeluhomman takia olleet evakossa. Halvalla saa siis uuden ilmeen, kun vaan kerää matot vähäksi aikaa pois ja tuo taas takaisin:)

    VastaaPoista
  11. Voi tuota koiraa, miten söpö se on! Ja nuo kukkarotaulut aivan huippuihania. Mukavaa viikonloppua;)

    VastaaPoista
  12. Teidän koira-vauvanne on kyllä ihastuttava!
    Ihanaa, että hällekin löytyi hyvä koti teiltä <3
    Pitäis täällä munkin aloitella jonkun alottamista, kun kevätkin saapuu.Tulee muuten kalliiksi hankkia uusi vaatekaappi!!
    Suloista ystävänpäivän odotusta!!!

    VastaaPoista
  13. Siis kyl niin pal sulone on Elma pikkane koira, voi voi ku itteellee tollase ihanuude sais :)Kyl varmaan on tosi vaikkia aamul jättää, hänt yksi kottii ku meet töihi. Niin ja on sii tietty omat varjopuolet ku matot täytyy poistaa ym, mut on hän kyl ihanaki :)Mä ite en ymmärä niin koirist, ni kysyisinki et jääkö mopsi rotu kumminki aika pikkaseks koiraks ku on aikune ?

    VastaaPoista
  14. Aarnilintu: Juu, nukahtelee vielä milloin mihinkäkin :)
    Ihan totta muuten - koti näyttää varmaan ihan sisustetulta ja hienolta, kun saa taas matot lattiaan. Aika iso kodikkuuden tekijä ja lämmön luoja matto kuitenkin on. Villasukat jalassa on tepasteltu, kun tuntuu jotenkin kalsealta ilman mattoja. Toisaalta - eipä houkuttele matonpesu kylppärin lattialla yhtään enempää...

    Hyvä Mieli: Niin on <3 Kukkarotaulut on mun mieleen myös :) Ja kiitos viikonlopputoivotuksista - minä toivottelen sulle mukavaa alkavaa viikkoa!

    Kirsikka: Kiitos <3
    Kyllä se aloittaminen on täälläkin vähän niin ja näin. Viikolla kyllä menee aika mukavasti, mutta annas olla, kun tulee viikonloppu... tänäänkin kävi vieraita ja tuli leivottua kakku. Pakkohan sitä oli maistaa. Vai oliko pakko?? :DD Mutta yritetään...
    Ihanaa ystävänpäivän odotusta sinullekin!

    Johanna: Kiitos :D
    Onneksi mattojen poistaminen on vain väliaikaista... tosin tää talvi pakkasineen ei ole maailman paras aika ottaa pentua, mutta kun... Elma nyt vaan tuli ja tupsahti, ei se kysellyt onko kesä vai talvi <3
    Mopsi on aikuisenakin pieni rotu, kävin kurkkaamassa wikipediasta virallisen kokomääritelmän ja siellä sanottiin, että säkäkorkeus vaihtelee aikuisella 23-28 cm:n välillä. Aikas pieni siis, mutta vankkarakenteinen silti. Meidän eka mopsi Justus oli poika ja aika kookas, olisko ollut ihan siinä ylärajalla tai jopa vähän yli. Nartut jäävät yleensä vähän uroksia pienemmiksi :)

    VastaaPoista
  15. Lämpimät ystävänpäiväterveiset!

    VastaaPoista